"UrbanMediaspace.dk" bliver ikke opdateret længere.

Gå til dokk1.dk for aktuel information

Støj og vibrationer

Nu starter arbejdet med at nedbanke spuns til den såkaldte byggegrube, som er kælderen og fundamentet til Multimediehuset.

Spuns er lange jernplader, der bankes ned i undergrunden for at støtte byggegruben.

Dette arbejde vil kunne både ses, høres og mærkes og kan desværre ikke undgå at medføre gener i form af støj og vibrationer for især naboer til byggepladsen.

Arbejdet med nedbankning sker i hverdage i tidsrummet 08.00 – 18.00 og forventes at være afsluttet til august 2012.

Reduktion af gener

Arbejdet bliver udført af entreprenørfirmaet Per Aarsleff A/S, der tager de midler i brug, som bedst muligt reducerer omfanget af gener.

For eksempel udfører de den størst mulige del af arbejdet med at spuns i jorden ved at vibrere disse ned. Denne metode giver færre gener og er mindre støjende end nedbankning.

grund af forholdene i jordbunden og af hensyn til bæreevnen kan spunsen dog ikke vibreres helt ned. En del af arbejdet med nedbankning vil derfor ske med rambuk, og det vil give de karakteristiske dumpe slag. Nedbankningen kan desuden medføre vibrationer i undergrunden.

Måling af vibrationer

udvalgte bygninger i området er der opsat vibrationsmålere. De gør det muligt løbende at følge, at arbejdet holder sig inden for de fastsatte grænseværdier for vibrationsniveau i forbindelse med byggeri.