"UrbanMediaspace.dk" bliver ikke opdateret længere.

Gå til dokk1.dk for aktuel information

Inspiration til Multimediehuset fra Sydjylland

Den 19. maj var Multimediehusets Strategi- og Idégruppe på studietur til Nicolai i Kolding og Alsion i Sønderborg.

Nicolai

Nicolai i Kolding er et kulturkompleks med flere forskellige tilbud til børn og voksne. Det består af fem bygninger og ligger centralt placeret i Kolding. I bygning nummer et finder man Nicolai Biograf & Café, hvor der primært vises art cinema film. På øverste etage befinder TV-Kolding sig, som producerer lokal-tv. I Nicolai Kunst & Design er der skabt et vækstmiljø for designere og kunstnere med værksteder og udstillingslokaler.

Nicolai Scene er en koncertsal, som er særligt egnet til klassisk musik. Det er fast øvested for en række kor og danner bla. ramme for koncerter og foredrag. I Nicolai Historie finder man Koldings Stadsarkiv, mens Nicolai for Børn er børnenes sted med børnekulturtilbud, - teater, koncerter og meget andet.

Alsion

Efter besøget på Nicolai gik turen længere sydpå til Sønderborg, nærmere betegnet Alsion.
Alsion er Sønderjyllands nye viden- og kulturcenter, hvor uddannelse, forskning og kultur er under ét tag. Byggeriet er på 28.428 kvadratmeter.

Alsion rummer Syddansk Universitet, en privat forskerpark, én af Europas bedste akustiske koncertsale til klassisk musik og hjemsted for Sønderjyllands Symfoniorkester, DSB billetsalg med kiosk og café. Centeret indeholder, ligesom Nicolai i Kolding, flere af de funktioner og tilbud, som Multimediehuset i Århus kommer til at indeholde. Alsions smukke beliggenhed ved vandet var en yderligere grund til at besøge stedet, da det kunne give inspiration til, hvordan det ydre havneområde kan opbygges.