Bedømmelseskomiteen har udvalgt tre ligeværdige vindere af konkurrencens første fase. Valget af vinderne er truffet efter et intenst bedømmelsesforløb. I alt deltog seks hold i den meget komplekse konkurrence om udformningen af Multimediehus og det nye centrale havnebyrum i Århus.

De tre vindere af første fase

Efter et intenst bedømmelsesforløb i løbet af august er vinderne af konkurrencens første fase nu fundet. De tre hold er:

En vigtig milepæl i Århus Kommunes hidtil største byudviklingsprojekt blev nået den 25. juni 2008, hvor de 6 konkurrerende hold afleverede deres bud på udformningen af et nyt centralt havnebyrum og Multimediehus i Århus.

Den 19. maj var Multimediehusets Strategi- og Idégruppe på studietur i Sydjylland nærmere betegnet Nicolai i Kolding og Alsion i Sønderborg. Ugen efter gik turen så til Hjørring i Nordjylland, hvor det nye bibliotek blev åbnet i april 2008.

Hjørring Bibliotek er beliggende i Metropol, som er et indkøbscenter. Bibliotekets samlede areal er på 5.090 m2, og det er således noget mindre arealmæssigt, end Multimediehuset bliver. Alligevel var turen meget inspirerende, for Hjørrings nye bibliotek er bestemt et besøg værd.

Den 19. maj var Multimediehusets Strategi- og Idégruppe på studietur til Nicolai i Kolding og Alsion i Sønderborg.

Den 22. april blev der afholdt borgermøde i rådhushallen om projektet Nyt centralt havnebyrum og Multimediehus i Århus. Ca. 200 fremmødte fik lejlighed til at høre visionerne for projektet og ikke mindst høre de konkurrerende hold præsentere sig selv. Det blev en aften med høje ambitioner, mange billeder og store visioner for fremtiden.

Stadsarkitekt Gøsta Knudsen og forvaltningschef Rolf Hapel holdt oplæg.