"UrbanMediaspace.dk" bliver ikke opdateret længere.

Gå til dokk1.dk for aktuel information

Hjørring Bibliotek og den røde tråd

Den 19. maj var Multimediehusets Strategi- og Idégruppe på studietur i Sydjylland nærmere betegnet Nicolai i Kolding og Alsion i Sønderborg. Ugen efter gik turen så til Hjørring i Nordjylland, hvor det nye bibliotek blev åbnet i april 2008.

Hjørring Bibliotek er beliggende i Metropol, som er et indkøbscenter. Bibliotekets samlede areal er på 5.090 m2, og det er således noget mindre arealmæssigt, end Multimediehuset bliver. Alligevel var turen meget inspirerende, for Hjørrings nye bibliotek er bestemt et besøg værd.

Det Røde Bånd

Som besøgende bemærker man hurtigt, at der bogstaveligt talt går en rød tråd gennem biblioteket i form af det såkaldte Røde Bånd, som den besøgende kan følge og som giver det et helt unikt og interessant udtryk.

Det Røde Bånd var blot en af mange interessante ideer, hvor bl.a. Magasinet, læseområdet med klassiske lænestole og nok især børneområdet skilte sig ud.

Det er tydeligt, at der er blevet kælet for detaljen og at der ikke er blevet sparet på indretning og inventar, hvilket gør, at biblioteket fremtræder smukt og giver brugeren lyst til at udforske yderligere. Man får lyst til at blive lidt længere end planlagt. Med de mange hyggekroge og udfoldelsesmuligheder, især for børn og familier, er det et sted, hvor man som bruger nærmest ikke kan lade være med at slå sig ned det ene eller andet sted for evt. at fordybe sig i en bog eller andet.

På trods af at Hjørring Bibliotek størrelsesmæssigt ikke måler sig med det kommende Multimediehus, var den valgte løsningsmodel meget inspirerende og gav stof til eftertanke. Biblioteket i Hjørring indeholder mange af de funktioner og stemninger, som også skal være i Multimediehuset, og den måde man i Hjørring har skabt et nyskabende og smukt sted er noget som vil indgå i planlægningen og indretningen af Multimediehuset.