"UrbanMediaspace.dk" bliver ikke opdateret længere.

Gå til dokk1.dk for aktuel information

Leverandør af automatisk p-anlæg

Aarhus Kommune og Realea A/S har sat navn leverandøren af Danmarks mest innovative parkeringshus Aarhus havn. Det bliver det tyske firma Lödige Systems GmbH, der skal levere p-anlægget med plads til 1000 biler, som dermed bliver Europas største automatiske panlæg.

Parkeringsanlægget er en del af projektet ”Urban Mediaspace Aarhus”, der består af et stort byggeri, Dokk1, med hovedbibliotek og Borgerservice samt tre nye pladser på Aarhus Havn.

Valg af leverandør

I valget af leverandør har Aarhus Kommune og Realea A/S lagt vægt på at finde en samarbejdspartner, der kan bidrage til at skabe et optimalt projekt, hvor samspillet mellem p-anlæg og Dokk1 skaber en unik og arkitektonisk gennemtænkt parkeringsoplevelse.

Den tyske leverandør Lödige Systems GmbH har en bred vifte af erfaringer med p-anlæg og automatisk betjening af biler og bagage. Firmaet står bag en række automatiske parkeringsanlæg i Tyskland og Frankrig og har blandt andet også leveret elektronik til håndtering af bagage i JFK lufthavnen i New York og Heathrow i London.

”Det har været vigtigt for os at finde en leverandør, der kan levere et driftssikkert anlæg med stor kapacitet. Lödige har tilbudt os en teknisk overlegen løsning til en meget fornuftig pris”, udtaler projektchef i Realea Peter Fangel Poulsen.

Urban Mediaspace Aarhus

P-anlægget opføres af Aarhus Kommune som en integreret del af det samlede projekt ”Urban Mediaspace Aarhus”. Efter færdiggørelsen i 2015 overdrages p-anlægget til Realea A/S, der herefter står for den fremtidige drift.

Læs mere om det automatiske p-anlæg