"UrbanMediaspace.dk" bliver ikke opdateret længere.

Gå til dokk1.dk for aktuel information

Sikring af midtbyen mod oversvømmelser

Efter en offentlig høringsfase har Aarhus Kommune netop godkendt et vidtrækkende klimatilpasningsprojekt af Aarhus Å. Et omfattende sluseanlæg og én af Danmarks allerstørste pumpestationer skal sikre Aarhus midtby mod fremtidige oversvømmelser fra stigende vandmængder.

Da Aarhus' midtby ligger i en ådal, er dele af byen meget følsomme over for forhøjet vandstand i bugten og åen. I forbindelse med kraftigt højvande i 2007 var vandet i Aarhus Å kun 10 cm fra at oversvømme den indre by. Aarhus Kommune har derfor i forbindelse med anlægsprojektet Urban Mediaspace Aarhus valgt at klimatilpasse Aarhus Å med en investering 44 mio. kr.

Klimatilpasningen kommer til at bestå af en sluse, der under normale vandstandsforhold er åben. Ved forhøjet vandstand kan sluseporten lukkes og forhindre vandet fra bugten i at løbe ind. Samtidig sørger én af Danmarks største pumpestationer for, at åen ikke løber over sine bredder. Pumpestationen har en kapacitet 18 m3/s og kan dermed pumpe 18.000 liter vand i sekundet fra åen ud i havnen og bugten. Pumperne bliver etableret, de ikke bliver synlige i det daglige.

Læs mere om klimasikring af midtbyen